неделя, 23 октомври 2011 г.

Брет Тејлор: "неколико година од сада, већина свака особа на Фацебоок ће се радити на мобилни"

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/43Cpn4Ox0P0/:
Bret Taylor

Колико је важна мобилни на Фацебоок? Већ 350 милиона њених 800 милиона активних корисника месечно су на мобилним уређајима, и тај број је само ће добити већи. "У суштини ми је видели као стварно велики помак за нашу компанију, као основни као прелазак са десктопа апликације на Интернет," Фејсбук ЦТО Брет Тејлор ми говори у интервјуу ТЦТВ изнад (који је сниман на Веб 2.0 Самиту раније ове недеље ). "Компаније стварно треба да се редефинише у овом свету уређаја пре него претраживачи на лаптоповима људи."

Тејлор иде још даље у ову поражавајућу предвиђање: "неколико година од сада, скоро сваки појединац на Фацебоок тамо ради ће радити на мобилним готово искључиво." Мобилни и социјалне иду руку под руку. Фацебоок жели да створи савршен доживљај преко десктоп и мобилне, као и између мобилних уређаја.

Овде је место где пројекта спартански може доћи унутра Пројекат спартански је незванична име дато на мобилни напоре Фацебоок ХТМЛ5. "Нисам сигуран шта пројекта спартански било", демурс Тејлор пре него што наставите да објасни како на мобилном Интернету се уклапа у укупну Фацебоок-мобилни стратегије. Фацебоок жели да буде доступна свуда на било ком уређају. Ако то значи матерњи Мобиле Аппс, то је у реду. Али ако неко нема Фацебоок-Мобиле Апп на свом уређају, увек ће постојати мобилни веб верзију, као добро.

"Где можемо да играмо улогу у мобилном је само помаже око откривања и ангажовање", каже Тејлор. Амбиција је заправо прилично велика. Апп откриће је као што су потрага за мобилне уређаје. Ко год да је контролише, контролише оно што људи могу да ураде на својим телефонима.

Овде су везе са Мери Меекер мобилни слајд а сам поменуо на почетку, а први видео са Таилор из овог интервјуа.

У видео испод, говоримо о интересу графа и како постоји отвор за стартупс да га истражују. На крају, и ја питам Тејлор шта мисли о Гоогле +.

Няма коментари:

Публикуване на коментар