петък, 7 октомври 2011 г.

ФЦЦ планира да преправити сломљена смене УСФ фокусирање на руралне широкопојасни

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/m7ftBYw34T0/fcc-plan-to-revamp-broken-usf-shifts-focus-to-rural-broadband.ars:

ФЦЦ-председник Џулијус Генацховски у четвртак скицирао предлог да се ремонт сложеног система субвенција за телекомуникационих услуга у руралним подручјима земље. Позивање садашњи систем "застареле", "расипнички" и "неефикасна", Генацховски најавио неколико иницијатива за прелазак субвенције из телефоније широкопојасном и оправдавају стопе телеком компаније наплаћују да прекине једни другима позива.

Након одају пошту Стив Џобс , Генацховски истакао страдање становника у Либерти, Небраски, где је рекао већина становника немају широкопојасни приступ. "Броадбанд је отишао од тога да буде луксуз да се потребе за пуно учешће у нашој привреди и друштву", рекао је он.

Америке "застарели" систем субвенција датира распада АТ & Т у 1984. Пре распада, АТ & Т контролом огромну већину како локалне и дуго тржишта телефонских, и то углавном за пуњење испод трошкова за локалне службе, посебно у руралним областима и задужен премију за велике удаљености. Када су одвојени АТ & Т локалне и међуградске предузећа, ФЦЦ тражи да се сачува ово унакрсно субвенција захтевајући даљину компанијама да плаћају локалне телефонске компаније високе минуту стопе да прекине своје позиве.

Када Конгрес ремонтоване Закон о телекомуникацијама у 1996, он увећан овај "интерцарриер компензација" (МКС) шема са системом експлицитних пореза и субвенција. Телефонским претплатницима плаћају порезе на своје телефонске рачуне (на пример, ваш дописник плаћа $ 1.29 сваки месец на његов рачун мобилног телефона) у универзалног сервиса фонд (УСФ), који ФЦЦ Долес се на телефон предузећа која служе руралним областима.

Последњих 15 година видели три велике промене које су учиниле ове шеме анахроно. Прво, међуградске стопа пала, који је направио МКС накнада несразмерно део трошкова појединих дуго растојање позиве. Гоогле, на пример, одбила да дозволи Гоогле-Говорни позиви са неким бројевима, због онога што сматра неразумним МКС стопе. Друго, успон кабловских и бежичних телефонских услуга значи да су неки раније запостављени области сада имају више опција за телефонске услуге. И коначно, УСФ-ов фокус на телефонска служба је почела да изгледа анахроно с обзиром на све већи значај интернета као медија комуникације.

Председник Генацховски тврди његов план ће се бавити сва три питања. Она ће почети пребацивање УСФ новца за нове Повежите Америку фонду, који ће субвенционисати пружање широкопојасних услуга у руралним подручјима која тренутно немају приступ. Тај фонд ће бити новца за мобилне широкопојасне услуге. А за први пут, УСФ субвенције ће бити додељена користећи конкурентну понуду.

Што се тиче МКС система, Генацховски обећава да ће затворити рупе у закону као што су "Фантом у саобраћају" (где позива стижу без информације потребне за рачун пореклом мреже) и "саобраћај пумпање" (у којима је рурална носиоци са високим стопама МКС производњу додатних саобраћај у циљу сакупе више таксе прекид). Он је такође обећао да "фазе на смањење приступ преко мерене али сигурно вишегодишњих транзиције пут."

Према Нев Иорк Тимес, анонимни ФЦЦ званичник изразио скептицизам да ће промене довести до ниже телефонске рачуне за просечног Американца.

Великих телекомуникационих компанија реаговала опрезно на вест.

Няма коментари:

Публикуване на коментар