петък, 7 октомври 2011 г.

НЦ истраживачи државног тима са ИБМ-ом да би облак-сачуваних података далеко од радозналих очију

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/07/nc-state-researchers-team-with-ibm-to-keep-cloud-stored-data-awa/:
Човек са леве стране је др Пенг Нинг - компјутерске науке професор на НЦ Стате, чији је тим, заједно са истраживачима из ИБМ-а, је развио нови метод за експериментални безбедно обезбеђивање цлоуд чувају подаци . Њихов приступ, познат као "снажно Изоловани рачунарског окружења" (Слуга), би у суштини омогућава инжењерима да изолује, чували и обрађивали осетљиве информације од хипервизора рачунарства система - програма који омогућавају умрежених оперативним системима да раде независно један од другог, али су такође подложни хакерима. Са Рачунарство са поверењем базе (ТЦБ) као своју Софтваре Фоундатион, Пинга техника такође омогућава програмерима да посвети специфичне језгара процесора могућностима обраде осетљивих података, чиме се ослобађајући других језгара да изврши нормалних функција. И због ТЦБ се састоји од само 300 линија кода, то оставља мање "површина" за сајбер криминалци за напад. Када се ставе на пробу, сице архитектура се користи само три одсто изнад перформансе за задатке које не захтевају директан приступ мрежи - ". Прилично скромна цена за побољшану безбедност" износ који пинг описује као Он признаје, међутим, да су он и његов тим тек треба да пронађу начин да убрзају процесе за задатке који зависе од приступа мрежи, и остаје да се види да ли или не њихове технике успети на маинстреам у скорије време. За сада, међутим, можете да лебди прошлости паузе за више детаља у пуној ПР-ом.

Наставити читање НЦ истраживачи државног тима са ИБМ-ом да би облак-сачуваних података далеко од радозналих очију

НЦ истраживачи државног тима са ИБМ-ом да би облак-сачуваних података далеко од радозналих очију првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 07 Окт 2011 09:24:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил ову | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар