петък, 7 октомври 2011 г.

Истраживачи створи стелт виртуелну машину која може да ради упоредо са несигурни ВМС

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/mIAOPnYqX7o/researchers-create-stealth-virtual-machine-that-can-run-alongside-insecure-vms.ars:

Тим истраживача је осмислио начин за креирање изолована и поверења средине на виртуелизацију сервера. Под називом "Снажно Изоловани рачунарског окружења" (Слуга), приступ омогућава да покренете осетљиве процесе рачунара уз мање сигурно оптерећења на истом физичком хардверу.

Слуга, развијен од стране Ахмеда, М. Азаб и Пенг Нинг-у Северној Каролини Државног универзитета и Ксиаолан Џанг од ИБМ ТЈ Ватсон истраживачком центру, тренутно истраживање прототип. Пенг и његове колеге истраживачи ће представити рад о сице на АЦМ-конференције о безбедности рачунара и комуникације у Чикагу 19. октобра. Али ако даље развија, то потенцијално се бави једним од највећих безбедносних проблема са коришћењем виртуелизована окружења: да нападачи могу искористити екплоит-у хипервизор окружењу за приступ меморији и чување виртуелних машина ради у њему.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар