петък, 7 октомври 2011 г.

Готово Деал: ЕУ одобрава Мицрософт 8,5 милијарди долара Стицање Скипе

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uiBi4aX3pN4/:
microsoft

Европска комисија је очишћено Мицрософт-ов 8,5 милијарди долара предложила стицање Скипе-а. Како је најављено у мају, Мицрософт је ушао уговор о преузимању Скипе за 8,5 милијарди долара у готовини. Са овим сагласност, стицање сада могу да се одвијају.

Договор је добио амерички регулаторно одобрење од ФТЦ-у јуну. У време куповине, Мицрософт и МСН су рекли да "се надају да ће добити све потребне дозволе регулаторних току ове календарске године". Јасно је да је њихова жеља обистинила.

Скипе ће постати нови бизнис подела у Мицрософт и његов садашњи извршни директор Тони Бејтс ће преузети титулу председника Мицрософт Скипе-дивизије, извештавање директно извршни директор Мицрософта Стив Балмер. Многи су веровали да је Мицрософт више плаћен за Скипе, посебно имајући у виду да је Фацебоок и Гоогле су такође њушка око ВоИП-компаније. И то је Мицрософт-ов највећи аквизицију до сада.

Ево ЕУ изјаву о стицању:

Европска комисија је очишћено под ЕУ спајању Уредбе предложио стицање интернет гласовну и видео комуникацију провајдер Скипе-а од стране Мицрософт корпорације, јер посао не би битно отежао ефикасне конкуренције у Европској економског простора (ЕЕА) 1 или било који значајан део тога.

У области заштите потрошача комуникација, истрага утврдила да активности странака углавном преклапају за видео комуникацију, где је Мицрософт активан преко својих програма Виндовс Ливе Мессенгер. Међутим, Комисија сматра да нема конкуренције забринутост у овом растућем тржишту где бројне играче, укључујући Гоогле, су присутни.

За Ентерприсе Цоммуницатионс, истрага потврдила да Скипе има ограничено присуство на тржишту за ове производе, а не такмичити директно са Мицрософт-Ентерприсе Цоммуницатион производ Линц, који се углавном користе велика предузећа.

Комисије Истрага усмерена и на могуће последице конгломерат, јер Скипе и Мицрософт су активне у суседним тржиштима.

Трансакција је обавештен да се Комисији за регулаторне царињења у ЕЕА, 2. септембра 2011.



Няма коментари:

Публикуване на коментар