сряда, 8 декември 2010 г.

Обелете превръща вашия iPhone в универсално дистанционно - с помощта на безжични външни IR силен вятър

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/08/peel-turns-your-iphone-into-a-universal-remote-using-a-wirele/:
Идеята за използване на iPhone или лаптоп лампа като универсално дистанционно е подмятат с години, но тя винаги се налага един дребен външни устройството или екстравагантно скъпи автоматизация машина у дома . Вместо това, ние сме били третирани за домакин на едно устройство за дистанционно приложения за всичко от FiOS , DirecTV , Comcast и Dish Network DVRs към телевизора Apple на Boxee избрани ... Е, ти име. Малко по-компания, наречена Peel има коренно различно идея, все пак - това е начало на Кори Universal Система за контрол, чиято цел е да вземете iPhone или лаптоп лампа главата до главата с универсалното дистанционно Harmony гиганти като система на Logitech.

Фирмата се състои от един куп бивши инженери на Apple, и тяхното решение е изключително роман: вместо да се прибави устройството на самия iPhone, те са контролиране на A / V багажник с помощта на круша по размер (и Ив Бехар разработени ) безжични IR силен вятър, които е трябвало да живее спокойно си масичка за кафе. В силен вятър (наречена Peel плодове) свързва над ZigBee на малки мрежов адаптер (на Пийл кабел, също така проектирана от Бехар), свързана директно към рутера Ethernet порт WiFi - от две части хардуерни настройки, който изглежда дребнав, но е проектиран да се премахне необходимостта от конфигуриране на софтуера по време на инсталацията, и позволява на силен вятър IR да тече в продължение на девет месеца на една батерия C.

Продължавам четене Peel превръща вашия iPhone в универсално дистанционно - с помощта на безжични външни IR силен вятър

Няма коментари:

Публикуване на коментар