сряда, 8 декември 2010 г.

Доктор Кой е звуков отвертка все още е фантастика - но не завинаги

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/08/doctor-whos-sonic-screwdriver-is-still-fiction-but-not-forev/:
Слава към Бристолския университет за улов на нашето внимание, и това в името на насърчаване на образованието. Професор по Ultrasonics Брус Drinkwater е, което създава доста култови име по-добре да обясни как готино науката и инженерни може да бъде. Въпреки, че вече се използва в производството и медицински области - не прозявка и не погледна назад, просто все още - Drinkwater изразява известна увереност, че бъдещето на тази технология би могла да даде начало на джобни устройство, подобно на звуковите отвертка харесваше от някои бивши местно лице на Gallifrey . Знаете ли, че направи си всички устройство, което може да поправи електронно оборудване, не горят и нарязани продукти, предпазител метали, сканиране за информация и повишаване на практически всеки заключване безполезни ... с изключение на тук ние сме насочени към ултразвукови звукови вълни могат да определянето им части и създаване на миниатюрни полета сила. Що се отнася до времето сам Господ, ние знаем най-малко една миналото лекар, който, както се пошегува по-късна инкарнация, биха предпочели да "спаси вселената с помощта на кана и някои низ" (и, в по-нови повторения, извади чудотворни победи с още една буря BlackBerry ). Въпросът е, може би трябва да помисли степен по физика и ексцентричен костюм трябва да си намериш себе си, притежаващи работещ прототип.

Доктор Кой е звуков отвертка все още е фантастика - но не завинаги първоначално се появи на Engadget на Сря, 8-ми Декември 2010 год 02:32:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink io9 | източник Бристолския университет | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар