сряда, 8 декември 2010 г.

Европейските превозвачи искат съдържание фирми и смартфон създателите да плащат такси за ползване на мрежата

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/08/european-carriers-want-content-companies-and-smartphone-makers-t/:
Как да започнем дебат нетните неутралност , без дори да казва "неутралност на мрежата?" Ако сте Европейския безжичния оператор като France Telecom, Telecom Italia, Telefonica, Vodafone или, да го направиш с просто се направо на въпроса: вие казвате компании като Google, Apple, и Facebook, трябва да започнат да плащат за достъп до мрежата, защото продължава техните устройства и услуги се използва твърде много трафик. Да, това е направо се издава мрежа неутралитет, но на превозвача са го рамкиране като това е счетоводен проблем - и те не са се срамуват да искат повече пари да се изравнят книги, тъй като те инвестират в следващото поколение мрежи. "Това е необходимо да се въведе система за плащания от доставчиците на услуги, като функция на тяхното използване", казва France Telecom главен изпълнителен директор Стефан Ричард, докато Telefonica главен изпълнителен директор Сезар Alierta казва, че свободното използване на Google и Yahoo на неговата мрежа е "трагедия", че "Не може да продължи." (Не, ние не правим всичко.)

В допълнение към разклащане определени доставчици на услуги и устройство ръководители, европейските превозвачи са следните AT & T и Verizon за диференцирано планове за данни - France Telecom е да се премине от неограничен ценообразуване за нещо "по-сложни", а други мрежи се очаква да следват. Какво е най-интересно за нас е, че превозвачите се появяват на conflate трафик-тежки услуги като Facebook и YouTube с устройства, които клиентите използват, за да ползвате тази услуга - дали тя наистина никакъв смисъл да се зарежда Apple или Google такса за вземане на добри телефони, които насърчаване на по използване на мрежата, на върха на таксуване на потребителите за диференцирани данни? Това е неочаквано - и жалко - обрат на стандарт нетната дебат неутралност, и ние не сме толкова сигурен, ние искаме да видим къде ще ходи. Прочети цялата статия в източник връзка, това е добра.

Европейските превозвачи искат съдържание фирми и смартфон създателите да плащат такси за ползване на мрежата първоначално се появи на Engadget на Сря, 8-ми Декември 2010 год 13:22:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Смелият Fireball | източник Bloomberg | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар