понеделник, 29 август 2011 г.

Унредацтед Викилеакс Каблови Пронађено Онлине? Вероватно, Нажалост

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/TBC-anrv7EI/:
blood

"Створења ван тражи од свиња на човека, и од човека до свиње, и од свиња на човека поново;. Али већ је било немогуће рећи која је била што" - Џорџ Орвел, Животињска фарма

" Лецк беи Викилеакс ". Наслов на немачком језику вести недељник Дер Фреитаг, описао ироније са Тевтонских ефикасност: " цурења на Викилеакс ".

У причи, објављена у петак, уредник Штефан Крафт тврди да је на форуму наћи "лозинком заштићене цсв фајл" који садржи 1.73ГБ кеш потпуно унредацтед дипломатских каблове, пореклом из Викилеакс. Према Крафт, лозинку за датотеку је такође лако лоцирати.

Истог дана, Викилеакс бацио велики број каблова на форуму и замолио своје следбенике да помогне прегледати кроз њих. Копије фајлова су у поседу вести организација као што су Гардијан, Нев Иорк Тимес и Ројтерс месецима, али ово је први пут документи су доступни јавности. Издање је, каже главни леакер Џулијан Асанж, јер медији су изгубили интересовање за открића дипломатских још непријављених. ( циник би се закључити да Асанж - који остаје у кућном притвору у Великој Британији до изручења на сексуални напад оптужбама - је забринута да медији превише изгубио интересовање за њега.)

Али документ пронашао Дер Фреитаг нису званични ВикиЛеакс фајлове, који су делимично редигован да уклоне имена угрожених извора. Уместо тога садржи хиљаде унредацтед страна, са 'по имену или на други начин идентификовати "информатора" и "сумња обавештајних агената", из Израела, Јордана, Ирана и Авганистана. "

Важно је нагласити да Дер Фреитаг није објавио тешко доказ да унредацтед датотека чак и постоји. Међутим, према Крафт, наћи документи садрже многи који су раније били објављени у цензурисан форми. И, да буде јасно, Дер Фреитаг није само неки Рогуе немачки лист: они су Синдицатион баве Гардијан (предходно-а Викилеакс партнера) што га чини мало вероватно да би измисле причу из целог крпом. (Упдате: Шпигл је потврдио постојање датотеке - погледајте испод за више.)

Дакле, ако су унреадацтед фајлове нашли свој пут доступна на Интернету, шта смо да мислимо о томе? Крафт прави јасну импликацију да би фајлови су објављене на Ассанаге је архи-непријатеља (и бивши колега), Данијел Домсцхеит-брега ОпенЛеакс . Раније ове недеље он је тврдио да је уништио хиљаде необјављених докумената пре одласка Викилеакс и он није крио своју мржњу према својим старим ПАЛ (ја сам раније написао о свом пенаст против Асанж мемоаре ). Наравно, уз особље на Гардијан, Нев Иорк Тимес и било који од већег броја Викилеакс "садашњих и бивших мејнстрим медија партнерима, Домсцхеит-Берг

Няма коментари:

Публикуване на коментар