понеделник, 29 август 2011 г.

Нова достигнућа у атомски сат технологије евиденција тукли тачност, може инспирисати Ке $ ха је следеће погодио

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/08/29/new-developments-in-atomic-clock-technology-beat-accuracy-record/:
Према недавном Пен Стејт студија који користи нови начин за израчунавање времена говори прецизно, ЦсФ2 цезијума заснован на атомски сат у Народној Велике Британије Физичка Лабораторија је скоро дупло тачно како је првобитно мислио - што значи да ће само добити или изгубити један другог током 138 милиона година. Овај атомски сат није само конкурент за најбоље у емисији, као и истраживачи са Универзитета у Токију су такође најавили нови рекорд, тврдећи њихове оптичке решетке атомски сат примећује атоми милион пута бржи од традиционалних атомски сат - остварење Тачност до 18 цифара у једној секунди мерења. Иако су истраживачи кажу технологија ће добити или изгубити други знатно брже него цезијума на бази различитих (31,7 милиона година), то би могло променити начин на који научници сматрају да време и простор, дајући нам нове увиде у основне константе физике.

"До сада, сатови су мисли као алата за размену заједничког времена, али са сатовима као што је овај, насупрот томе, можемо да разумемо да време пролази на различитим брзинама, у зависности од времена и места сат у.", Рекао је Катори Хидетосхи од Универзитета у Токију. Наравно, и атомских часовника може помоћи да останемо на време, али они такође имају практичну примену за све, од дубоког простора умрежавање, да се предвиђање земљотреса и ГПС навигацију. Са овом врстом тачности, изгледа нико од нас ће бити далеко добија са приказивања до касно уопште радити. Погледајте видео о оптичком решетком сат после паузе.

Наставити читање Нова достигнућа у атомски сат технологије евиденција тукли тачност, може инспирисати Ке $ ха је следеће погодио

Нова достигнућа у атомски сат технологије евиденција тукли тачност, може инспирисати Ке $ ха је следеће погодио првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 29 Апр 2011 01:46:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ББЦ | извор НПЛ | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар