понеделник, 29 август 2011 г.

Чудна наука одбацује сперме нижег статуса колеге

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/cn9GklouuTk/weird-science-rejects-the-sperm-of-low-status-mates.ars:

Социјалне подређени ризик одбацивања-њихове сперме: Женке не морају бити превише избирљиви о којима су паре са, они и даље врше неку контролу над тим ко очеви своје потомке. Носиље имају способност да избаци сперму, то је само био депонован у њих. Сада долази реч која кока преузме друштвени положај мушкараца у обзир приликом одлучивања која сперматозоида да избаците. Упркос чињеници да је "обрасци сперме коришћења од стране жене је тешко да покажу", аутори су успели да мери и запремина сперме то је избачен и шта која представља у смислу дио укупног одбацио сперматозоида ("избацивања интензитета" у њиховим условима). Мужјаци који су ниже хијерархији пате од највиших избацивање интензитета.

Чини се лакше одговор "ми ту још?" у афирмативном на путу кући: Истраживачи су сада да се помири са " ефектом повратак ", који је смисао да се враћају кући из далеке дестинације иде брже од добијања било је на првом месту. Након што показује да се односи на путовања бициклом и аутобусом, па чак и када људи једноставно гледају неког другог путовања, аутори су се неки људи повратак другачији, на половини пута. Повратак на снагу још дошло. Аутори указују на то да већина људи потцењује пут пре него што је узимање, стварајући утисак да је потребно много времена. Тај утисак онда их поставља да искусе повратка као краћи, чак и ако није.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар