сряда, 12 януари 2011 г.

Проучване показва, любовта към музиката е свързан с мозъка химични, да не My Chemical Romance

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/12/study-shows-love-for-music-relates-to-brain-chemical-not-to-my/:
Това би имало смисъл, че хората слушат музика и от чистото удоволствие от него, нали? Това е, което си мислехме, но очевидно има и научни основания за това. Учените са открили, че когато земляните слушате приятна музика, един определен химикал е пуснат в ГЕРБ. Проучването, проведено от Робърт Zatorre и Valorie Salimpoor от университета "Макгил" в Монреал, заключи, че когато участниците настроени в инструментални пиеси са били запознати, мозъците им освобождава допамин в стриатума - област, на тиква, свързани с предвиждане и прогнози. Според PET сканиране, на членове на изследователския отприщи химически 15 секунди преди една climaxical момента в една песен, сигнализирайки за възможността, че хората всъщност може да го пуснете в очакване, а не като реакция на ридание соло. Бонус точка? Нарязани и завинтва песни отприщи четиресет пъти повече допамин. Шегувам се, но това сигурно е вярно.

Проучване показва, любовта към музиката е свързан с мозъка химични, да не My Chemical Romance първоначално се появи на Engadget на Сря, 12-ти януари 2011 год 01:01:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник PhysOrg | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар