сряда, 12 януари 2011 г.

GM хвърля малко повече светлина върху следващото поколение волта и следващото поколение акумулаторни батерии

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/12/gm-sheds-a-little-more-light-on-next-gen-volts-and-next-gen-batt/:
GM хвърля малко повече светлина върху следващото поколение волта и следващото поколение акумулаторни батерии
Да бъдеш заключен в кола с General Motors представители за по-голямата част от деня ни даде достатъчно време да говорим за ... Е, почти всичко. От списъка на темите е дискусии за какво следва за компанията в Volt пространство. Тогава те казаха, няма да има повече от нещата, които идват, и сега даваме малко повече информация, потвърждаваща, че хечбек и SUV кросоувър ще бъде по същия начин електрифицирани някъде в рамките на следващите три години. Малко по-надолу по пътя GM ще ставам си технология от следващо поколение батерии, които в момента в процес на разработване на Argonne националните лаборатории. Тези смесени метални оксиди батерии никел и кобалт добави към сместа батерията катод, докато самите клетки остават литиево-йонна батерия. Това се казва да се удвои капацитета на всяка батерия, което означава, че Volt може да отиде толкова далеч с половината от теглото. Или, нали знаеш, два пъти по-далеч със същото тегло. Не е ли математика забавно?

GM хвърля малко повече светлина върху следващото поколение волта и следващото поколение батерии първоначално се появи на Engadget на Сря, 12-ти януари 2011 година 13:51:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Ню Йорк Таймс " , Технологии мнение | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар