сряда, 12 януари 2011 г.

Google ще падне H.264 подкрепа от Chrome, стадото на масите към WebM и Theora

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/11/google-will-drop-h-264-support-from-chrome-herd-the-masses-towa/:
Знаехме, че Google е по-скоро любители на видео WebM стандарт, но ние никога не е очаквала ход по следния начин: на компанията заяви, че ще спадне подкрепата за съперник кодек H.264 видео в HTML5 таг, и оправдава този ход в името на отворени стандарти по някакъв начин. Като се има предвид, че H.264 в момента е един от (ако не) най-широко поддържан формат там, това звучи малко като Google се снима в подножието с кръгла 0,357 - особено на фона на MPEG-LA просто направи H.264 безвъзмездно, стига да е свободно да се разпространява само преди няколко месеца. Ако това е така, Chrome потребители ще трябва да си изтеглите H.264 Plug-in за да играят най-уеб видео, което не е пакетиран в Flash ... което не е точно с отворен код самия формат. Или ей, може би всеки ще магически преминете към Chrome, видео услуги ще метан, еднорози ще весело лудуват, и WebM ще доминира от сега нататък.

Google ще падне H.264 подкрепа от Chrome, стадото на масите към WebM и Theora първоначално се появи на Engadget на Вто, 11-ти Януари 2011 г. 17:11:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Смелият Fireball | източник Хром Блог | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар