понеделник, 24 януари 2011 г.

Inhabitat на седмица в зелено: самоподдържаща се дирижабли, джъмперите турбина база, както и слънчеви оазис на Сахара

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/23/inhabitats-week-in-green-self-sustaining-airships-turbine-bas/:
Всяка седмица нашите приятели от Inhabitat набележи най-интересно от седмицата зелено развитие и чисти технологии новина за нас - това е седмицата на зелено.

Тази седмица открита с вълнуваща новина, че Норвегия и Йордания подписаха споразумение за създаването на процъфтяващ слънчеви оазис в пустинята Сахара обгаряне. Индия също вълни, тъй като те обяви първата приливна електроцентрала в Азия , и ние се погледнете на вятърна енергия нови технологии , които избягва шумните турбини за пиезоелектрични възглавнички. Ние също закръгля любимите ни вятър задвижвани с приспособления, които не удар , а вие няма да повярвате-късно екстремен спорт: вятърна турбина скокове база !

В други новини, зелен транспорт се към небето, както ние демонстрирани един футуристичен дирижабъл, който генерира собствено гориво и с водороден двигател БЛА, че може да остане по време на полета за период до една седмица. Междувременно, обратно на земята чухме няколко големи автомобил произвежда направи вълнуващо съобщения като Chevrolet представи технологии, които могат да удвои Volt на живота на батерията и Toyota изтеглена назад завесата на една модернизирани електрически двигател , който изисква по-малко редки метали.

Тази седмица ние също блести светлина върху света на енергийно-ефективно осветление с нашите зелена светлина 101 за употреба , и ние бяхме заслепени от блясъка на Traxler на repurposed Mischer настолни лампи Relumine . И накрая, от сферата на технологиите за носене те изведе на слънчева енергия захранва Androcell раница , че архивира данните си, и ние тествахме удобен флаш карти ап азбука за технически грамотни дребосък.

Седмица Inhabitat в зелено: самоподдържаща се дирижабли, база джъмперите турбината и на слънчеви оазис на Сахара първоначално се появи на Engadget на Чет, 23-ти януари, 2011 21:00:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар