четвъртък, 13 януари 2011 г.

Изследователите на разработването на "течни буталата" за камери, медицински цели

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/13/researchers-develop-liquid-pistons-for-cameras-medical-use/:
Той все още може да бъде години от някаква практическа полза, но екип от изследователи от Rensselaer Polytechnic Institute са разработили така наречените "течни буталата", които казват, може да се разклаща всичко от камери за медицинските изделия. Тези бутала се състоят от няколко капки на "наночастици влива ferrofluids", които са в състояние да се люлее и точно измести един заобикалящата течност. В случай на камера, която може да се използва за течни лещи на всякакви (както се вижда в дясно), както и изследователи казват, че една и съща технология един ден може да се използва дори за имплантируеми лещи на очите. В possibilites не завършват с оптични използва, макар че - изследователите казват, че точно способността за изпомпване на малки обеми течност може да се използва и за имплантируеми системи за наркотици за доставка, който ще бъде в състояние да доставят малки дози на редовни интервали от време. Разбира се, няма индикации за това кога всеки от които може да се случи - в същото време, можете да се заемат с кратко, но странно хипнотично видео след почивката.

Продължавам четене Изследователите разработи "течни буталата" за камери, медицински цели

Изследователите на разработването на "течни буталата" за камери, медицински цели първоначално се появи на Engadget на Чет, 13-ти януари 2011 год. 10:11:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink PhysOrg | източник Rensselaer | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар