понеделник, 13 декември 2010 г.

Apple мистериозно убива JailBreak откриване API, докато хакер повишава IOS сигурност, ирония възстановено

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/12/apple-mysteriously-kills-jailbreak-detection-api-while-hacker-bo/:
Не е тайна, че Apple е бил запален да се наблюдава на много палав jailbreakers, но се оказва, че компанията наскоро отложен IOS 4.0 "и откриване JailBreak API без да изтъква обяснение. Въпреки, че това има малко влияние върху средния потребител, Network World обяснява, че това е лоша новина за корпоративните ИТ и MDM (мобилно устройство за управление) търговци, които вече ще имат едно малко канали за проверка на това дали е IOS устройство на потребителя е джайлбрейкнати и така да стане уязвими на атаки. Това каза, явно това не е голяма загуба за MDM продавачите, така или иначе, но истинският въпрос е защо спад на API сега? Може ли присъствието си само като заплаха? Ние може би никога няма да разбереш.

Не бой се, обаче, тъй като някои хора са въвели съвети и трикове за добра употреба. Регистър докладите, които идват вторник, Стефан Esser на Sektion Eins ще демонстрира един инструмент, наречен antid0te, които според сведенията добавя ASLR (адресно пространство рандомизацията форма) върху джайлбрейкнати устройства IOS. С две думи, ASLR randomizes ключови места памет, за да я направи по-трудно за някои атаки, за да намерите данните за целта си. Според известния хакер бял шапка Чарли Милър , тази техника е вече присъстват на Windows 7 Телефон и десктоп Windows Vista, тъй като, но на Apple само впуснал с него на OS X, а не на IOS. Сега, това не означава, че джайлбрейкнати устройства ще бъдат напълно защитени, но някои защита е по-добре от никаква защита, нали?

[Благодаря, wooba]

Apple мистериозно убива JailBreak откриване API, докато хакер повишава IOS сигурност, ирония възстановени първоначално се появи на Engadget на Чет, 12-ти декември 2010 год. 23:59:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Световната мрежа , Регистърът | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар