вторник, 1 февруари 2011 г.

Hokies дам (тактилни) зрението на слепите, така че те да шофира, нито дума за превръщането на водата във вино

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/31/hokies-give-tactile-sight-to-the-blind-so-they-can-drive-no-w/:
Daytona International Speedway е синоним на скорост, състезателни автомобил, и. . . слепи хора? Вирджиния Tech на роботиката и механизми лаборатория (Ромела) , заедно с Националната федерация на слепите (НУГ), наскоро дебютира си зрението по избор и улични законно SUV на известния пистата. д-р Денис Хонг и учениците му нека първо слепи хора карам дюни бъги без помощта на втори пилот забелязан през 2009 г. - като първа стъпка за постигане на целта на улица-правна SUV за незрящо тълпата . В SUV въпросната е предназначена за слепи водачи Challenge на НУГ, и е оборудван с устройство за управление по проводник система - също се разглежда в превозното средство Ромела автономни - това беше модифицирани за използване с е SpeedStrip Ромела и DriveGrip тактилна технология интерфейс. Тя работи с помощта на лазерен далекомер за очертаване на околното пространство, предава информация за ускорение и спиране на водача, куркане на седалката SpeedStrip, и минава покрай превръщането информация чрез вибрации на ръкавици DriveGrip. Системата не е създадено единствено с цел за получаване на слепи водачи на пътя, обаче, тъй като Вирджиния Tech предполага, че технологията може да се използва и в игрите приложения. Ние не сме напълно готови, за да видите слепи водачи на действителните пътища, просто все още, но защо да не ни незрящи приятели се наслаждава на Gran Turismo 5 с останалата част от нас? Видео след почивката.

Продължавам четене Hokies дам (тактилни) зрението на слепите, така че те да шофира, нито дума за превръщането на водата във вино

Hokies дам (тактилни) зрението на слепите, така че те да шофира, нито дума за превръщането на водата във вино първоначално се появи на Engadget на Пон, 31ви януари, 2011 19:02:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Switched | източник Националната федерация на слепите | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар