понеделник, 17 януари 2011 г.

X-импе! Софтуерът ще добавите цифровия датите за изтичане на вашите снимки, фото, свързани с срамът

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/16/x-pire-software-will-add-digital-expiration-dates-to-your-photo/:
Не би ли било хубаво, ако снимките, качени в Facebook , MySpace и Flickr просто престанаха да бъдат достъпни след известно време, спестявайки ви караница всемогъщ се налага да ги изтриете себе си? Е, няколко добри германците са се обединили, за производството на X-импе! софтуер, който обещава да направи точно това - да се онлайн изображения недостъпни след определен период от време след тяхното качване. Той е бил наоколо в прототип като разширение Firefox, но следващата седмица трябва да видите правилното му стартиране, в комплект с абонаментен модел на ценообразуване на стойност € 24 за година. Да, наблюдателен между вас ще забележат, че това не прави нищо, за да попречи на другите да вземат тези снимки и да ги качвате, но амбицията на този софтуер е скромно от това - той просто има за цел да даде по-малко технически грамотни (или просто lazier) ръководство средство за контролиране на поне част от тяхното присъствие в интернет.

X-импе! Софтуерът ще добавите цифровия датите за изтичане на вашите снимки, фото, свързани с срамът първоначално се появи на Engadget на Чет, 16-ти януари 2011 22:27:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник АФП (Yahoo! News) | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар