понеделник, 17 януари 2011 г.

Изследвания отвратително! Системи за автомобили без ключ влизане може да бъде опростен лесно, елегантно

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/16/research-shocker-keyless-car-entry-systems-can-be-hacked-easily/:
Знаем, че са достатъчно бдителни на недоверие кола за сигурност на вашата безжична система, но много други хора като удобство на приберете на метални ключове и класирането им на превозните си средства с малко Бонд като перчене. Проф. Сърджан Capkun на ETH Zurich се озовава кацнал на оградата между тези две групи, когато той наскоро закупени превозно средство с влизане без ключ система, така че той върши това, което всеки добър изследовател би: той се опита да заобиколи си мерки за сигурност. Като цяло, той и екипът му тествани 10 модела от осем автомобилните производители и техните резултати са доста убедителни: всяка една от проверените превозни средства е разделен и откаран с помощта на много прост и елегантен начин. Без ключ системи за влизане обикновено работят чрез изпращане на маломощен сигнал от колата на ключовите си FOB, с два работни само когато те са близо един до друг, но хитър ПРОФС Цюрих бяха в състояние да се намеси и да удължи този сигнал чрез антени в качеството на ретранслатори, което води до активиране на вашият ключ колата си, дори когато това е много далече от него. Сигналът-повтарящи антени трябва да са доста близо до двата ключа и колата, но затова обир филми подчертават важността на работата в екип. Хит на източник връзка за всички подробности охлаждане.

Изследвания отвратително! Достъп без ключ системи за автомобили може да бъде опростен лесно, елегантно първоначално се появи на Engadget на Чет, 16-ти януари, 2011 год. 19:07:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink CNET | източник MIT Technology мнение | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар