понеделник, 17 януари 2011 г.

Великобритания се стреми да подобри достъпа до технологии, интернет с £ 98 Linux компютри

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/17/uk-aims-to-improve-access-to-technology-internet-with-98-linux/:
Помниш ли, когато Обединеното кралство започва разпространение на свободния лаптопи на бедните ученици , за да ги насърчи да влизат в интернет? Е, нов, по-пестеливи правителството в момента отговаря и въпреки първоначалната схема е за скрап, днес ние сме изслушване на алтернативни планове да помогне на хората в неравностойно икономическо положение скок на интернет в световен мащаб сърфистите. Коалиционното правителство възнамерява да предложи £ 98 ($ 156) компютри - които включват LCD монитор, клавиатура, мишка, гаранция и специална телефонна линия - в двойка с субсидирани £ 9 ($ 14) на месец на интернет-връзката в неговите усилия да покаже, че в интернет не трябва да изглежда (или се) непреодолим. Най-евтините машини ще бъдат ремонтирани единици работи с отворен код Linux дистрибуции, което означава, че ако тази надпревара Online 2012 проучване Оказва се, добре, ние може да видите цялата нова група привърженици на Linux въстава. Колкото по-весело!

Великобритания се стреми да подобри достъпа до технологии, интернет с £ 98 Linux компютри първоначално се появи на Engadget на Пон, 17-ти януари, 2011 год. 09:53:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Би Би Си | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар