понеделник, 17 януари 2011 г.

Принстън проучване показва, че лесно шрифтове направим нещата по-трудно да се запомни

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/17/princeton-study-shows-that-easy-fonts-make-things-harder-to-reme/:
Принстън проучване показва, че лесно шрифтове на д-четец направи по-трудно да се помни това, което четете
Кликването си път през Одисей и е трудно да помня точно това, което е Блум изяде за закуска или в крайна сметка, точно това, което той направи на плажа? Не обвинявайте Джеймс Джойс, вината си запаля ! Едно проучване в Принстън, озаглавено "Fortune благоприятства смели (и Курсив)" (техните акцент), показва, че читателите съхраняват информацията по-надеждно, когато те са изправени пред трудности с т. нар. "disfluent" шрифтове (като горната една по-горе). Това противоречи на вярата, че да се чете лесно текст е по-лесно да се помни и следва да даде печатни титаните нещо друго за размисъл, когато пускат текст на страница знак по знак.

Сега, какво общо има това с д-читатели? Повечето от тях остана със стандартните шрифтове, които не могат да бъдат променени и категорично залегнала в "перфектен" категория - те са толкова лесни за четене на мозъка завъртания надолу. Решението е, разбира се, за да добавите повече и по-широка подкрепа на шрифта върху устройства, нещо, което бих искал да видя, независимо от научни заслуги. До този въпрос така, опитайте стопанството си запаля и на странни ъгли или крив. Може би това ще помогне. Или, можете просто да остави на Пруст и вземете някои Clancy.

Принстън проучване показва, че лесно шрифтове направим нещата по-трудно да се запомни първоначално се появи на Engadget на Пон, 17-ти Януари, 2011 год. 15:24:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Daily Mail | източник Познание | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар