четвъртък, 9 декември 2010 г.

Секунда прекъсване власт може да доведе до спад на Toshiba чип превози

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/09/split-second-power-outage-may-lead-to-drop-in-toshiba-chip-shipm/:
Това е повече от малко луд да си помисля, а 0,07 секунди мощност прекъсване в Япония вчера може да има само, причинени толкова, като 20 процента спад в чип превози от Toshiba. Коренът на проблема е, че на резервната система в завода на Toshiba Yokkaichi памет чипове не успя да плащам, тъй като кратка спад в напрежението е по-тежка от тази система е предназначена за, което не е само принудително растението да се спре производството до петък, но може да са нанесли непоправими щети на десетки чипове в производство към момента на прекъсване. Тъй като Wall Street Journal доклади, това не е ясно точно колко щети са били предизвикани, но ако, например, на системи за контрол на така наречената чиста стая бяха изключване, всички чипове вътре вероятно ще бъде разрушен. Добрата новина, като и да е, е, че не е вероятно да бъде световен недостиг в резултат на прекъсване - Toshiba планира да коригира своята продукция съответно в началото на следващата година, а той отбелязва, че търсенето обикновено е бавно през януари и февруари така или иначе след празничен сезон за пазаруване.

Секунда прекъсване власт може да доведе до спад в превозите Toshiba чип първоначално се появи на Engadget на Чет, 9-ти декември 2010 13:46:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Wall Street Journal | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар