четвъртък, 9 декември 2010 г.

Въглеродните нанотръби тичам в магически полимер, да станат "по-строги от кевлар"

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/09/carbon-nanotubes-run-into-magical-polymer-become-tougher-than/:
Подобно на графен , въглеродни нанотръби изглежда да удря по всички цилиндри в лабораторията. Разбира се, можем да разчитаме на една страна пръст колко случаи ние сме ги виждали направи нещо различно в "реалния свят", но не дават надежда, просто все още. Изследователи от кадри на университетите са се обединили, за разрешаването на един от най-заядлив въпроси, когато се занимават с въглеродни нанотръби - в предходни проучвания, обвързването на тези тръби е довело до значително намаляване на сила, което от своя страна води до обилно изливане на сълзи. Но благодарение на нов подход, който смесва в едно безлично полимер, са успели да апелирам към създаване на "едно високо съдържание на фибри изпълнение, което е изключително здрав, силен и устойчив на провал." По-конкретно, полученият продукт се смята за "по-строги от кевлар, което означава, че има по-висока способност да абсорбират енергия без да се счупи." За отбелязване е, този материал не е по-силна от кевлар, като това е съпротива на провал не е съвсем до смъркане, но можете да залагате на гурута работи върху това няма да спре, докато не бъде. И тогава, приятели, ние ще имаме официално пристигна и в бъдеще.

Въглеродните нанотръби тичам в магически полимер, да станат "по-строги от кевлар" първоначално се появи на Engadget на Чет, 9-ти декември, 2010 г 00:57:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Gizmag | източник Северозападна | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар