четвъртък, 9 декември 2010 г.

НАСА успешно стартира NanoSail-D слънчеви отплава от microsatellite в космоса

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/08/nasa-successfully-launches-nanosail-d-solar-sail-from-microsatel/:
Прие ги "достатъчно дълго, don'tcha мислите? След като говориш неща от години (и получаване на опасно близо до дърпа спусъка в средата на 2008 г.) НАСА най-сетне изхвърлени слънчева плават в космоса. Но това не е заядливец - той успя да извади NanoSail-D от microsatellite, наречен FASTSAT. Ние сме казали, че това "е първият път, НАСА има монтирани P-POD на microsatellite да извадите cubesat", и разбира се, нещата са отишли по вода още от мисията започва в петък. Освен като НАСА възможността да се провери ефективността на използване на слънчевата плават в орбита, това също доказва, че FASTSAT е "рентабилен независими средства за пускането cubesat полезни товари в орбита безопасно" - това е според Марк Boudreaux, FASTSAT проекта мениджър на "Маршал" Център за космически полети в Хънтсвил, щата Алабама. Освен това, за полет NanoSail резултати биха могли да доведат до нови методи за де-орбита космически отпадъци в бъдеще, да не говорим да получите повече и повече ги там, за да започнем с по-ниска обща цена и с далеч по-малко излишни движения.

НАСА успешно стартира NanoSail-D слънчеви отплава от microsatellite в пространството първоначално се появи на Engadget на Сря, 8-ми декември 2010 17:57:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Physorg | източник Discovery News | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар