четвъртък, 2 декември 2010 г.

IBM пробив ни носи една стъпка по-близо до exascale компютри, още по-интензивен противниците шах

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/01/ibm-breakthrough-brings-us-one-step-closer-to-exascale-computing/:
Пътят към exascale компютри е дълъг и ветровито една страна, и това е опасно близо до подхлъзване в нашата избягвани кофа "страхотно неща, които никога няма да се случи." Но ние ще го предава на IBM - тези момчета и момичета се стремят да създадат една по-интелигентна планета, както и срещу по-добре нашите решения, ние всъщност, че те са към нещо тук. Учени от инвентар наскоро разкри "нова технология чип, който интегрира електрически и оптични устройства на една и съща част от силиций, което позволява компютърни чипове, за да комуникират чрез импулси светлина (вместо електрически сигнали), което води до по-малки, по-бързо и по-енергийно ефективни чипове, отколкото е възможно с конвенционалните технологии. " Новите технологии са етикетирани CMOS интегрирана Силиконовата Nanophotonics, и ако се изпълни правилно, тя може да доведе до exaflop ниво изчислителна техника, или компютри, които могат да се справят един милион трилиона изчисления в секунда. С други думи, средната exascale компютър ще работят около хиляда пъти по-бързо от най-бързата машина и днес, и почти със сигурност ще даде Гари Каспаров всичко, което можеше да търпи. Помолени да коментират напредъка, д-р Юрий А. Власов, директор на Силиконовата Nanophotonics отдел в IBM Research, кимна с глава и казал следното нещо странно: "Аз съм съм IBMer и exascale щуротии е, което аз съм на работа. "*

* Не е много, но тя смята, че, нали не?

IBM пробив ни носи една стъпка по-близо до exascale компютри, още по-интензивен противниците шах първоначално се появи на Engadget на Сря, 1-ви Декември 2010 г 22:56:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink PC World | източник IBM | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар