четвъртък, 2 декември 2010 г.

55 души смятат, че IPAD е по-ценно от Galaxy Tab

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/02/55-people-think-the-ipad-is-more-valuable-than-the-galaxy-tab/:
Ако прочетете технологични новини днес, очаквайте да видите една история на вземане на кръга за "потребител анкетата" рейтинг на IPAD в сравнение с Галакси Tab. Според доклад, "огромното мнозинство" от потребителите предпочитат таблетка на Apple пред най-близкия си конкурент Android - невероятните 85 процента от оспориха тези усети IPAD има по-висока стойност възприема от Табл. Звучи шокиращо, точно? Освен има един малък проблем. В "проучване" (и наистина, трябва да се използва терминът свободно тук) се състои от 65 души. Нека просто кажем, че отново: 65 анкетираните един. Този проблем е номер.

Проблем номер две е, че проучването е проведено от Piper Jaffray анализаторът Gene Munster , който е не само с помощта на странни и донякъде безполезни метрични като "очаквано стойност" да съди тези устройства, но също е известен с диви miscalculating продажби цифри и очаквания за Apple продукти. В действителност, Джийн Мюнстер може би трябва да бъде близо до горната част на най-търсените списъка за безотговорно анализатори. Някои от прочутите му пропуска? Вземете диво спекулативни доклад, че Apple ще продадат 5,6 м iPads през 2010 г. (една безпочвени прогнози, които той бързо преоценка до по-разумни цифри ... на следващия ден след устройството започне), или предсказание, че Apple ще изгради своя собствена търсачка (така Дотук добре!), и разбира се, е новина Джийн, че Apple ще имат HDTV на пазара през 2011 . Затова ли говорим за 1000 $ AAPL цена на акцията се обади? Не? Добре.

Така че този последен доклад, в който Джийн очевидно само запитаните в семейства, живеещи на неговите блок, изглежда извън неискрено. Възможната грешка на група от 65 души е толкова високо, че го прави резултатите от IPAD срещу Galaxy проучване Tab всички, но безсмислени, и по-нататъшно демонстрира коварни и опасни силата на някои анализатори и фантазията си манипулации футбола състав. Поуката от историята? Следващия път, когато видите имената Джин и Мюнстер в същото изречение, не просто да вземем новини със зърно от сол - използване на целия шейкър.

55 души смятат, че IPAD е по-ценно от Galaxy Tab първоначално се появи на Engadget на Чет, 2-ри 12, 2010 10:40:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink AppleInsider | източник Piper Jaffray | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар