четвъртък, 2 декември 2010 г.

Hornblower Hybrid ферибот разчита на екологично чисти Trifecta: водород, слънчева и вятърна енергия

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/02/hornblower-hybrid-ferry-relies-on-eco-friendly-trifecta-hydroge/:
План за посещение на Статуята на свободата и Елис Айлънд чрез ферибот през следващата година? Ако е така, се отделя специално внимание на вас кораб борда, тъй като тя просто може да бъде първият в света да се разчита на водород, слънчева и вятърна енергия за моторно-превозни средства. В момента, в Ню Йорк Hornblower Hybrid (да не се бърка с Сан Франциско Hornblower Hybrid ) е в процес на изграждане в Бриджпорт, Кънектикът, и ако всичко върви добре, той ще достигне на проекта през април. В 600-пътнически кораб да бъде оборудван с Tier 2 дизелови двигатели, водородни горивни клетки, слънчеви панели и вятърни турбини с мощност, идващи от обмен на протони клетъчната мембрана на гориво, която превръща водорода в електрическа енергия. Ние сме казали, че дизеловите платформите ще плащам за покриване на "допълнителни енергийни нужди", но това е трудно да се каже колко пъти те ще бъдат реално използвани. Крайната цел обаче е да се отстранят с емисии като цяло в процеса на ферибот, и изглежда, че технологията вече може да се мащабира за използване в други хибридни фериботи, хибридни яхти и дори хибридно влекачи.

Продължавам четене Hornblower Hybrid ферибот разчита на екологично чисти Trifecta: водород, слънчева и вятърна енергия

Hornblower Hybrid ферибот разчита на екологично чисти Trifecta: водород, слънчева и вятърна енергия първоначално се появи на Engadget на Чет, 2-ри декември 2010 г 11:12:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Уважавайте ни планета | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар