понеделник, 6 декември 2010 г.

Google помага учени мина 1700000 Викторианската епоха заглавия книга за улики за историческото ни нагласи

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/06/google-helps-scholars-mine-1-7-million-victorian-era-book-titles/:
Независимо дали ни харесва, ненавиждат, никога или дори се смята идеята за това, количествени литературен анализ изглежда готов за момент си в светлината на прожекторите. Дан Коен и Фред Гибс, чифт историци на науката в продължение на университета Джордж Мейсън, са играя наоколо с някои от заглавията на почти 1,7 милиона книги - отчитане на всички известни обеми публикувани във Великобритания през 19 век - в търсене на просветление за културни тенденции на Викторианската епоха и развития. Като гледам в колко често някои думи се появяват в текста заглавия във времето, те могат да намерят потвърждение или опровержение може би дори за общоприетите теории за това време - макар и самите те предупреждават, че съотношението не винаги е показателно за причинно-следствената връзка. Тяхното изследване е станало възможно благодарение на Google Книги предприятие, което е деловито цифровизация почти всеки случай на писаното слово винаги, и на следващия етап ще бъде да се опита да мина на действителните самите текстове за повече улики за това, което нашите по-големи себе си мисълта за свят. Всички залози, когато думата "провал" е използвано за първи път като съществително?

Продължавам четене Google помага учени мина 1700000 Викторианската епоха заглавия на книги за улики за историческото ни нагласи

Google помага учени мина 1700000 Викторианската епоха заглавия на книги за улики за историческото ни нагласи първоначално се появи на Engadget на Пон, 6-ти 12 2010 05:52:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Ню Йорк Таймс " | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар