понеделник, 6 декември 2010 г.

ФБР такси 23-годишният руски език в Mega-D spambot разследването

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/06/fbi-charges-23-year-old-russian-in-mega-d-spambot-investigation/:
Ако си спомняте, миналата година бе разкрито, че до 35% от световния спам може да извират от един източник: един бот, известен като Mega-D. Според файлове на ФБР, придобити от непушачи Gun, боти заразени повече от половин милион компютри и може да изпрати десет милиарда броя на спам на ден. Според файлове, текущо разследване е насочено към 23-годишният руски човек на име Олег Nikolaenko, която е заподозряна в нарушаване на анти-спам закона. Двама души са били обвинени в престъпление заговор за спам атака - които продават фалшиви Rolexes и билкови стимуланти - и двамата от които привидно посочи с пръст Nikolaenko, като от действителните предавател. The Mega-D бот бе затворена през миналата година от мрежата FireEye сигурност след определяне на това мега-аа източник на спам. Макар и да се върна и се изпълняват и днес, това е само сянка на предишното си самостоятелно. Nikolaenko появи във федерален съд в Уисконсин в петък, бе официално обвинен и влезе в "не виновни" правно основание.

[Image кредита: M86 сигурност Labs ]

ФБР такси 23-годишният руски език в Mega-D spambot разследване първоначално се появи на Engadget на Пон, 6-ти Декември 2010 10:43:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Регистър | източник Си Ен Ен , за пушачи пистолет | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар