понеделник, 6 декември 2010 г.

Електронни невронни мост помага парализиран мишки ходи отново, прилагане при хора може да се окаже трудно

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/06/electronic-neural-bridge-helps-paralyzed-mice-walk-again-human/:
Това е само една седмица, тъй като чухме за възраст обрат при мишки , но вече имаме още един голям скок в областта на гризачи медицинска помощ: решение за подобряването на нейните опустошителни последици от увреждания на гръбначния стълб. Изследователски UCLA отбор показа предизвика нова система, която може да се възстанови ходене движение, за да е задните крака на мишка, но не само това, той също така осигурява контрол на малко приятелче, като отговорят на предните крака "действията си. електромиография сензорите, когато мишката започва да върви отпред, което води до електронни сигнали трябва да бъдат изпратени към функционалната долната част на гръбнака му, което от своя страна стартира на задните мускули за стабилно походка ходене. Това е само са били тествани на бягаща пътека до момента, но резултатът изглежда да е безпроблемно възстановяване на ходене капацитет при гризачи, които не се нуждае от външна помощ. Същото ще бъде доста трудно да се възпроизведе при хора, двуноги, че те са, но това е защо тя се нарича изследване, която не reobvious.

Електронни невронни мост помага парализиран мишки ходи отново, прилагане при хора може да се окаже трудно първоначално се появи на Engadget на Пон, 6-ти декември 2010 год. 07:46:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник MIT Technology мнение | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар