понеделник, 6 декември 2010 г.

ЕПФЛ е полет, вдъхновени 3D камера прави вездесъщност на третото измерение (видео)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/06/epfls-fly-inspired-3d-camera-takes-omnipresence-to-the-third-di/:
Само в случай, че се опасява, че 3D революция все още не са придобили научна област изследвания, ЕПФЛ е тук, за да ви убедя, че всичко е наред. Изследователи от един чифт лаборатории ЕПФЛ наскоро изобретил една муха, вдъхновени куполна камера, че не е само натоварени с камери, за да успявам да получа мнения от (почти) всички ъгли, а също е снабден с мощност алгоритъм, който изгражда добросъвестна и 3D изображение. В trickeration е в рамките на хардуерната платформа, която изчислява дълбочината на всяка камера образ и след това възстановява едно 3D визуална въз основа на това колко далеч нещата наистина са. Това е далеч по-сложен подход от стереоскопичен, което се използва на съществуващи 3D телевизори, като дълбочината би трябвало (теоретично) промяна в ъгъла вашата гледна промени. Има изключителен патент на подход, и ако светът като цяло суче, можем да видим това, що се използва за "видео наблюдение, което прави филма, и създаването на фонове за видео игри." Сред другите неща , разбира се. А демонстративен клип ви очаква само след почивката.

Продължавам четене ЕПФЛ на полет, вдъхновени 3D камера прави вездесъщност на третото измерение (видео)

ЕПФЛ е полет, вдъхновени 3D камера прави вездесъщност на третото измерение (видео) първоначално се появи на Engadget на Пон, 6-ти декември 2010 г. 09:42:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Engadget немски | източник Physorg | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар