вторник, 28 декември 2010 г.

Периодичната таблица взривен върху един човешки косъм използване йони, човек иска съобщенията си коса назад

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/28/periodic-table-blasted-onto-a-single-human-hair-using-ions-huma/:
Видяхме Тора изписани върху повърхност с размерите на болтовете , както и атомно-писалка вземане набези в още по-впечатляващо постижение, но малка писмено никога не престава да ни изненадва. Сега, изглежда, цялата периодичната таблица на елементите, е бил предписан на един и същи коса - тази на Мартин Poliakoff, професор по химия в Университета на Нотингам. Посоченият проект включвал и увеличително на косата под електронен микроскоп, и "писане" на нея с йони се използва писател йонен за отпечатък на цялата таблица на елементите на косата. Както ще видите във видеото след почивката, резултатите са доста впечатляващи макар и много малки.

Продължавам четене периодичната таблица взривен върху един човешки косъм използване йони, човешки Съобщава се иска косата му назад

Периодичната таблица взривен върху един човешки косъм използване йони, човек иска съобщенията си коса назад първоначално се появи на Engadget на Вто, 28-ми Декември 2010 год. 13:08:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник New Scientist | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар