вторник, 28 декември 2010 г.

Редакционен: акумулаторни батерии са на реколтата притурка е ахилесовата пета "

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/28/editorial-rechargeable-batteries-are-a-vintage-gadgets-achille/:
Един от любимите ми дейности около празниците е на посещение в моя все по-нарастващата колекция на преустановени (а често и весело остарели) мобилен хардуер, който да държи на склад. Това е ежегодна традиция за мен - възможност да изтегли нещо от кутията, се уверете, че всички устройства, аксесоари и документация са насекоми и вредители, без, почистване на контактите на батерията, удар тръгват на годината на прах, и като цяло се провери дали всичко е в добро работно състояние. Нека да ви кажа, аз се чувствам като дете в магазин за бонбони всеки път, когато се измъкне и отворени тези клетки. Ще знаят, че когато спра чувството по този начин, че е време да продаде колекцията - но за сега, тя все още е също толкова вълнуващо, както, когато започнах да купуват произволни притурки от детството ми преди десет години.

На пръв поглед, може да се предположи, че електрониката са вечни. Те са изработени от материали, които са предназначени за ежедневна употреба и злоупотреба, в крайна сметка, и че ще бъде лесно да се мисли, че дадена притурка ляво на склад - неизползвани - ще остане в точно същото състояние, в деня, в който тя е напуснала . Аз научих по трудния начин, макар, че реалността е малко по-неприятни: пластмаси изглежда да изсъхне и да станат чупливи и годините минават, и нещата започват напукване и счупване. Кутии и опаковки влоши, почти толкова, ако те са само за рециклиране дали ви харесва или не. И батерии - особено алкали - ще изтече цялото място, хранене чрез вериги и окислително контакти след ремонт.

Продължавам четене редакцията: акумулаторни батерии са на реколтата притурката е "ахилесовата пета

Редакционен: акумулаторни батерии са реколта притурка е ахилесовата пета едно първоначално се появи на Engadget на Вто, 28-ми декември 2010 г 14:01:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар