вторник, 28 декември 2010 г.

Изследователите създават изключително бързи "1, 000 ядро на процесора, Intel и играчки с идеята

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/28/researchers-create-ultra-fast-1-000-core-processor-intel-also/:
Вече сме виждали за програмиране масиви порта (или РРОА ), използвани за създаване на енергийно ефективни суперкомпютри , но екип от изследователи в Университета на Глазгоу, водена от д-р Вим Vanderbauwhede сега казват, че са "ефективно", създадени от 1000 ядро базиран процесор на технологии. За да направите това, изследователите divvied до милионите транзистори в FPGA в 1000 мини-вериги, всяка от които могат да обработват собствените си инструкции - която, въпреки все още е доказателство за концепцията, вече е доказал, че е около двадесет пъти по-бързо от "модерни компютри" в някои ранни тестове. Интересното е, че Intel също е размишлявал за идеята на ядро 1000 процесор наскоро, с Тимъти Mattson на компанията микропроцесорна технология лаборатория казва, че такъв процесор е "постижима". Той е, отнасящи се до чип на Intel едно облаче компютър (или ВКС , на снимката), който в момента опаковки невероятните 48 ядра, но може да "теоретично" мащаб до 1000 ядра. Той се отбележи обаче, че съществуват редица други усложняващи фактори, които биха могли да ограничат броя на ядрата, които са действително полезни, а именно - Amdahl на закона (виж по-долу) - но той казва, че Intel е "много трудно търси в спектър от приложения, които могат наистина да изисква, че много сърца. "

[Благодаря, Андрю]

Изследователите създават изключително бързи "1, сърцевина на процесора на 000, Intel и играчки с идеята, първоначално се появи на Engadget на Вто, 28-ми декември 2010 год 14:21:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Daily Mail , UKPA , ZD Net | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар