вторник, 9 август 2011 г.

ОпенПЦР машина чини ваш Подрум криминала лаб

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/S4uls3co6xI/:
Screen shot 2011-08-09 at 9.21.18 AM

Чули сте од ЦСИ ефекат, зар не? То је та откачена "синдром", где смо гледали толико ЦСИ: Миами, закон и ред да не можемо у потпуности стави нашу тежину иза пресуде, без неке чврсте ДНК доказа. Претпостављам да је лако заборавити да смо имали читав правни систем без ДНК за неко време. У сваком случају, ми очигледно имамо сврби да се гомила белих обложене форензички научници, због чега смо те среће да је то лудо, али и лепа, машина постоји у свету.

Зове се ОпенПЦР, и то ће учинити науку стилу ДИИерс лол. ПЦР је скраћеница за ланчаном реакцијом полимеразе, и то је кључни инструмент за праведан о било који тип модерне молекуларне биологије. Начин на који то ради је тако што ћете појачати специфичан регион супер теенци-веенци сој ДНК, а после тога сам вид изгубио у биолошким жаргону, али све је то објашњено овде .

Са ОпенПЦР, можете да урадите две врсте тестова: ДНК и ДНК Барцодинг. Редослед је место где можете користити ПЦР машине да проверите неке од сопственог генома, док Барцодинг је проверити какав врста одређених мало ДНК припада. Ако још увек морају да буду уверени, само погледајте како су ове две девојке користе ДНК Барцодинг да открије Њујорк скандал (савет:. 2 од 4 Суши ресторана и 6 од 10 продавнице су продавали мислабелед риба)

За $ 599, добићете све делове за машине, упутства за његово подешавање, и 16 узорака ПЦР - начин на који циљате одређене регионе ДНК. Карактеристике укључују греје поклопац који елиминише кондензацију, 2 степена у секунди рампе пут (Целзијуса), као и компатибилност са Мац и ПЦ.




Няма коментари:

Публикуване на коментар