вторник, 9 август 2011 г.

Кхронос бродови ОпенГЛ 4.2 спецификације, наводи планове за нови сензор АПИ-ја

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/kqPob8MA6pE/khronos-ships-opengl-42-spec-outlines.ars:

Кхронос група представила је у понедељак ОпенГЛ 4.2 спецификације, најновији упдате за цросс-платформ 3Д графике.

Нове спецификације укључује неколико нових карактеристика дизајнирана да побољша перформансе заједничких операција како би се омогућило програмерима да лакше стварају софтвер високих перформанси 3Д. Ове карактеристике укључују фино-зрнасту модификација текстура, ефикасније дељење података између Схадер програме, као и способност да поново користе облици који ГПУ већ коцкаст без потребе да их тесселлате поново.

У складу са осталим ОпенГЛ 4.к издања тачку, нове функције треба да буде подржан од стране постојећих ОпенГЛ 4/Дирецт3Д 11-класи хардвера, захтева само исправке за управљачке програме да обезбеди нову функционалност. НВидиа ОпенГЛ 4.2 пуштен возачи данас, док АМД-намерава да ослободи возача са бета подршку ускоро.

ОпенГЛ је Кхронос 'најпознатијих спецификација, али група је шире циљеве. Већ је издао ВебГЛ спецификацији, 3Д АПИ-ја за ХТМЛ5, да да је група објавила је планове да додате нову ВебЦЛ спецификација. Баш као што ВебГЛ пружа ОпенГЛ попут графике на Веб програмери, ВебЦЛ ће обезбедити хетерогено ОпенЦЛ попут обрачуна на Веб програмери, дајући им приступ ГПУ убрзани израчунавања где је то могуће, уз могућност да се врате назад на процесор када је то потребно. Ово ће омогућити, на пример, ХТМЛ5 игре да укључује моторе физике, као и за сложене слике и видео обраду.

ВебЦЛ ће бити развијен од стране ВебГЛ радне групе, као и прототип имплементације компаније Нокиа, који су предводили рад, и Самсунг већ су доступни.

ВебГЛ је дошао под критике из Мицрософт у јуну, са фирмом тврдећи да технологија не може бити спроведена у сигуран начин. Кхронос представници спор ову тврдњу, указујући на безбедносне функције које ОпенГЛ је додао да спречи ВебГЛ Дениал-оф-сервице напада и усвајање унакрсно порекла ресурса дељење (ЦОРС) спецификација како би се спречило цурење информација између домена. Група признаје да се возач грешке и даље бити проблем, али тврди да може претраживача вхителистс и црне листе заштиту корисника. Кхронос каже да усвајање технологије подстаћи програмерима возача да поправи њихов софтвер.

Кхронос је такође најавио планове за стварање општег АПИ-сензор. Ово је како би се обезбедила доследна високом нивоу приступа богатство сензора који су рачунари и смарт телефона све више опремљени-убрзања, жироскопу, компаси, камере (укључујући и дубина за праћење камера као што су они налазе у Кинецт), микрофон низове, и још много тога. Нема генерички АПИ за приступ свих ових врста података, нити да обезбеди да је све задржао синхронизовани. Кхронос је створио нова радна група под називом СтреамИнпут да ради на овом проблему.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар