вторник, 9 август 2011 г.

НАСА је налази ДНК компоненти у метеоритима, каже да је настао у простору (видео запис)

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/08/09/nasa-finds-dna-components-in-meteorites-says-they-originated-in/:
Дакле, то је некако дивље: научници у НАСА- открила нове доказе који могу да ДНК компоненте налазе у метеоритима потичу из простору, кредитирање нових кредибилитет теорије да могу да живе на Земљи су проистекли из већ постојеће "комплет" материјала доставља преко астероида. Ово откриће је наведен у новом папира из Др Мајкл Калахан, чији је тим истраживача блиско анализирали узорке из 12 различитих метеорити, користећи масени спектрометар и течних цхроматаграпх. У њиховим узорцима, нашли трагове аденин, гуанин, и разних молекула познатог као нуцлеобасе аналога - укључујући и три која се ретко налази на Земљи. Научници су дуго познато да се метеорити садрже елементе ДНК, али нису били сигурни да ли ови материјали заправо потиче у простору. Присуство ових молекула три, међутим, сугеришу да се то деси, потенцијално подизање нових питања о освит живота на Земљи, и шире. Све је то прилично опојан, али паром за НАСА-спот који би помогао да се разјасне ствари, после паузе.

Наставити читање НАСА налази ДНК компоненти у метеоритима, каже да је настао у простору (видео запис)

НАСА је налази ДНК компоненти у метеоритима, каже да је настао у простору (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 09 Оцт 2011 06:00:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Спаце.цом | извор НАСА | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар