вторник, 9 август 2011 г.

ЦЕРН ЛХЦ-@ хоме 2.0 пројекат симулира Велики хадронски колајдер у облаку

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/08/09/cern-lets-us-play-with-the-large-hadron-collider-in-the-cloud/:
"Ти га паузе сте га купили," дошао на памет када су истраживачи у Центру за европске нуклеарна истраживања (ЦЕРН) је објавила ЛХЦ @ хоме 2.0 пројекат, дајући нам редовно Јоес приступ Ларге Хадрон Цоллидер. У реду, ми заваравати, реалност је да је слично као СЕТИ @ хоме , цела група волонтирања кућних рачунара повезују се симулира ЛХЦ-честица судара. Научници у ЦЕРН-у онда упоредити ове резултате са онима из стварног ЛХЦ-експериментима, тако потенцијално убрзава мисију да пронађе Бога честица у ниској цени начин.

Поред тога што је одличан начин да бисте добили науке о, облак програм заснован такође чини ЦЕРН ресурса (као што су криза мапирање и процену штете) стоје на располагању истраживачима из земаља у развоју који не може бити у могућности да приуште $ 6 милијарди тагове долара акцелератор је цена - - али данас, шта народ не може?

ЦЕРН ЛХЦ-@ хоме 2.0 пројекат симулира Велики хадронски колајдер у облаку првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 09 Оцт 2011 03:11:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Инкуирер | извор ЛХЦ @ хоме 2.0 | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар