вторник, 9 август 2011 г.

Гоогле Чланови групе да користите препознавање лица идентификовати Лондону Изгредници

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Iykau62gSp0/:
riotsum_1965965b

Нови Гоогле групу под називом " Лондона Нереди препознавање лица "се појавио на мрежи, у освит нереда који потресао Британији капитала током викенда. Групе циљ је да лица технологије препознавања да идентификује пљачкаша који се појављују у онлине фотографијама.

Група Чини се да пажљиво с обзиром на његове поступке, у теме под називом " Етичка питања ", и" Имајући Ствари Правни , "на пример. Такође су изјавили да "је важно да користимо само правним изворима за слике."

Међутим, постоји велики "језиво" фактор на овај подухват, превише. Идеја да би група људи тима на мрежи за употребу (злоупотреба?) Лица технологија препознавања на овај начин, а нарочито изван професионалног канала за спровођење закона, изгледа као модеран преузме правду осветника стилу, где бакље у љути сељаци претворили у АПИ-ја и алгоритама.

У једном новијих тема, почео је тек јутрос, коментатор нуди помоћ у изградњи алата користећи Фаце.АПИ , што би могло помоћи да се идентификују људи на фотографијама послали на Фацебоок, Флицкр и Твиттер. Постоји чак и прича о користи Фацебоок Графикон АПИ и твиттер у сарадњи са Фаце.цом једном да боље помогне у идентификовању злочинаца.

Иако је јасно, ми немамо ништа против криминалаца који изведу пред лице правде, још увек може бити неких проблема који су укључени у ову врсту онлајн понашања. Као што је аргументовано овде на Хакер Вести , овај метод може да инкриминише људе који су били не учествују, али су случајни пролазници, или једноставно покушавају да врате кући. Без обзира да ли њихове акције овде су правна, без обзира да ли или не обухватају јавне фотографије, питање је - да ли желимо да цровдсоурце правду на овај начин?




Няма коментари:

Публикуване на коментар