понеделник, 13 юни 2011 г.

Страних влада, наводно, стоји иза цибераттацк у ММФ

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/s_v6cz0QYLk/foreign-government-allegedly-behind-cyberattack-on-imf.ars:

Међународни монетарни фонд је претрпео "велики прекршај", раније ове године да хакери дозвољен приступ "велике количине" података, особље и чланови одбора речено путем е-маила прошле недеље. Организација је направио нема јавну изјаву, али извори говоре да је Нев Иорк Тимес је рекао да је повреда је трајао неколико месеци, са извора ", упознат са нападом", рекао Блумберг да је напад дело неименоване стране владе.

Особље је рекао да су трансфери сумњиви фајл детектована пре две недеље, и да су то били повезани са компромитовани стони рачунар у оквиру ММФ. Такође су уверени да нема доказа да су узети лични подаци, или да ће бити жртве преваре.

Хацкс предата за хапшење генерални директор ММФ Доминик Штраус-Кан основу оптужби за сексуалне ассуалт. ММФ има детаљне финансијске податке о страним економијама, као и документацију преговора и разговора са тим земљама, од којих је приватна и осетљива, и то је то информације које су највероватније циљ. Остале финансијске институције, као што француског Министарства финансија и канадски финансије и трезора Одбора су, такође био жртва крађе података хаковање ове године.

Можда указују на растуће угледа хацктивист групе, интерни меморандум је рекао да наметање није повезана на анонимни. ММФ користи РСА СецурИД токена, и мада су због бити замењен након што је нападнут и Јужноафричка критична СецурИД био угрожен , меморандума рекао да нема индикација да СецурИД компромис играо улогу. Као мера предострожности, Светске банке затвори своју мрежу везе са ММФ-ом.

У изјави, ММФ је саопштио да је "у потпуности функционална" и тренутно истражује овај инцидент, а ММФ је придружио у овој истрази од стране ФБИ.

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар