вторник, 18 януари 2011 г.

Харвардския университет контрол червей с лазер, чакаме хореография танцови движения (видео)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/18/harvard-university-controls-worm-with-laser-we-wait-for-choreog/:
Изследователи от Харвардския университет Център за Мозъчен науката са успешно манипулирани нематод C. ЕЛЕГАНС червеи с генетично модифициране на няколко избрани от техните 302 неврони. Да не се бърка с магнитен контролирани безгръбначни , тези страховити-crawlies се контролират от система Колбърт (едно кимване на комик , но без други отношение), които контролират движение и поведение в реално време. Учените могат да манипулират движение на червеи, предизвика парализа, и дори да ги накара да снасят яйца всички от блестящи един лазер, който включва и изключва на модифицирани клетки на воля. Лазерът хитове на червея и причините той да реагира като че ли е била допир. Според изследователите, реакцията е подобна на светлината, блестя в човешкото око - протеинът в червея и очите са чувствителни към различни варианти на лъчи и ще отговори на базата на цвят блести. Peep миналото на почивка за някои squiggly ум-е, с контролирана светлина за действие.

Продължавам четене Харвардския университет контрол червей с лазер, чакаме хореография танцови движения (видео)

Харвардския университет контрол червей с лазер, чакаме хореография танцови движения (видео) първоначално се появи на Engadget на Вто, 18-ти Януари 2011 г 09:47:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Slashdot | източник Colbert | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар