сряда, 22 декември 2010 г.

Учените развиващите E. Coli бактерии, магазини, криптира данните

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/21/scientists-developing-e-coli-bacteria-that-stores-encrypts-data/:
Очевидно това не е достатъчно добра за бактериите да предизвика проказа и туберкулоза повече, тъй като учените са били трудно по време на работа за адаптиране на микроорганизми, за използване като всичко от микробни горивни клетки за много, много малки съоръжения . Сега изследователи от китайски университет на Хонг Конг са разработили начин за използване на колония от E. Coli за съхранение на данни и криптиране. Техниката, участващи пускането на данни (в този случай, Декларацията за независимост) в ДНК на бактериални клетки, и дори може да сбруя сайт специфични генетични рекомбинация за криптиране на данните. Това каза, технологията е все още в зародиш: извличане на информация е "досаден и скъпо", се казва в Кембриджкия университет Тим Мидълтън, и все още има възможности за организми мутира, така че ще данни. В момента единственото приложение на всичко това е съхранението на авторското право информация в генното инженерство организми, макар и по-нататъшни изследвания могат да доведат до бактериална среда за съхранение, които биха могли да оцелеят на електромагнитни импулси и лъчение от атомен отлагания.

Учените развиващите E. Coli бактерии, магазини, криптира данните, първоначално се появи на Engadget на Вто, 21-ви декември 2010 21:27:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник BlueSci | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар