сряда, 22 декември 2010 г.

съединение око "Трилобити" поставя палеозойски въртене на мобилни камери дизайн

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/22/trilobite-compound-eye-puts-a-paleozoic-spin-on-mobile-camera/:
Изчезнали морски членестоноги направи за голяма препратки дизайн - просто попитайте Андреас Брукнер. В института Фраунхофер за приложна оптика и Фина механика изследовател е взел пример от трилогията за създаване на 1.4 мм тънък "клъстер око" камерата да прави 221 снимки на 39 пиксела от всяка страна да формират 700 х 550 (0,38 мегапиксела) композит. В този момент, тя също може да записва 13 кадъра в секунда за видео, и с размери по този начин, ако те могат да блъскат по характеристики той може да проправи пътя за по-малки компоненти камера в мобилните телефони. Не е в скоро време, разбира се, тъй като е все още в проучването държави (и това е просто един от много камери изследователски проекти там). Следващата стъпка за Брукнер и компания се свива гореспоменатия дизайн за един милиметра тънък (и създаване на видео 30 кадъра в секунда), както и 1.5 мм вариант с един-мегапикселова резолюция.

"Комбинирани око" Трилобити поставя палеозойски въртене на мобилни камери дизайн първоначално се появи на Engadget на Сря, 22-ри Декември, 2010 02:20:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник NewScientist | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар