вторник, 21 декември 2010 г.

Сателит, пренасяни лазери проследяване гори събития, кой знае какво друго

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/21/satellite-borne-lasers-tracking-woodland-happenings-who-knows-w/:
Той може шок сетивата си, но това всъщност не е първи път чухме от лазери се използват за песен птици и техните местообитания. Но това да се върти, една Айдахо университет екип е с помощта на спътник, пренасяни лазер в опит да "предскаже, в които част от държавния горски птици може да се живее." По-специално, екипът е разработване на методи, които ще им помогнат да следите Северна Америка pileated кълвач, а именно, защото тези същества са фиксирани като голяма показатели на общите птици разнообразие. В момента, лазерът е само способни да анализират жизненоважни характеристики на гори, но учените се използва тази информация, за да вземе удара на мястото, където посочените по-горе птици ще бъде. По същество това лазерни зацапване подход позволява гурута на място високо плътни участъци от гората - парцели, където pileated кълвач обича да се мотае - от по-горе, драстично съкращаване на криеница, която би преди това се проведе на крак в много по-големи площи . Сега, ако само те могат да се лазери върху птиците , трябва да имаме всички новата марка на рейв да разгледа.

Сателит, пренасяни лазери проследяване гори събития, кой знае какво друго първоначално се появи на Engadget на Вто, 21-ви декември, 2010 год 06:58:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Би Би Си | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар