четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Активни книга микрочип дава надежда за упражняване на парализирани крайници

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/11/25/active-book-microchip-provides-hope-for-exercising-paralyzed-lim/:
Учените експериментират с мускули и технологии за решаване на двете човешки и роботизирани въпроси мобилност в продължение на години. Сега изглежда, че изследователи от строителство и физическите науки съвет за научни изследвания, са оказали съществен скок напред за Paraplegics, благодарение на революционна микрочип екип е наречен "Актив книга." Нещо забележително за чип е, че той стимулира повече мускулни групи от съществуващата технология , без необходимост от външни връзки. Това се осъществява чрез микро-пакетиране и обработка на прецизен лазерен, което позволи на малки електроди да бъдат отрязани от платина фолио и се разточва в 3D форма книга. Тези платина фолио "страници" в близост около нервните корени и са микро-заварени на херметически затворени силициев чип. След като се вмъкне в области, в рамките на гръбначния канал, чипът може да работи за стимулиране на парализирани мускули, което означава, пациенти може дори да "изпълняват достатъчно движение за извършване на контролирани упражнения, като колоездене или гребане." Но съобщение за пресата от Съвета казва Активни Книгата ще започне проучване през следващата година - ние не можем да чакаме да видим резултатите.

Продължавам четене Активни книга микрочип дава надежда за упражняване на парализирани крайници

Активни книга микрочип дава надежда за упражняване на парализирани крайници първоначално се появи на Engadget на Чет, 25-ти Ноември, 2010 год. 02:15:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Medgadget | източник EPSRC.ac.uk | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар