сряда, 24 ноември 2010 г.

Учените най-накрая се намери практическо приложение за метаматериали: повишаване на антената (видео)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/11/24/scientists-finally-find-a-practical-use-for-metamaterials-boost/:
Учените най-накрая се намери практическо приложение за метаматериали: повишаване на антената (видео) Метаматериали могат да направят най-различни готини неща на теория, като създаване на невидимостта пелерина или фокус лазери . На практика, обаче, те са доста по-малко полезни. Или поне са били, преди екипът на Fractal антена разбра, че просто ръкав, направени от фрактал базирани тройки метаматериали на честотната лента на обикновена антена монопол и увеличава печалбата си с 3dB. Всичко, което трябва да направите е да пъхнете фрактал ръкав на и, хей престо, мигновени супер антена. Можете да видите, че демонстрира във видеото след пауза преди да сте прочели всички гнидав, пясъчен, безкрайно повтаряне-подробно в PR, който е там също.

Продължавам четене Учените най-накрая се намери практическо приложение за метаматериали: повишаване на антената (видео)

Учените най-накрая се намери практическо приложение за метаматериали: повишаване на антената (видео) първоначално се появи на Engadget на Сря, 24-ти ноември, 2010 година 04:29:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Fractal антена системи | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар