петък, 2 септември 2011 г.

Мицрософт тужени због Прикупљање ВП7 Локација податке без пристанка

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/iL8b73JAKnY/:
6036.MapCapture.PNG-286x538

Док Аппле је био хватање много Флак за прикупљање иПхоне и иПад корисника локацији податке без пристанка, испоставља се да конкурент Мицрософт је тихо је до исте. Недавно тужбу поднео у Сијетлу Окружног суда се наводи да је Мицрософт-ов Виндовс Мобиле 7 оперативног система сакупља корисника података о локацији, чак и после нудећи корисницима могућност да онемогућите.

Да Мицрософт може да ради са подацима о локацији је сама по себи није велика тајна, али оно што чини овај случај тако нечувено је да су корисници очигледно имају избор, и онда по кратком поступку игноришу.

Вређање део кода почива у примену камере Виндовс Пхоне 7 је. Када отказ за први пут, ВП7 камера апликација пита корисника да ли желе да оставите апарат да се користе њихове локације. Без обзира шта је опција тренутно изабраног, уређај почиње да ипак прикупљање података. Већи део убадањем око урадио је Сами Камкар , који је у стању да утврди да не само да је се локације и идентификатор пренесених података, почео је и пре него што корисници имали прилику да своје одлуке доносе на екрану.

Камкар је пакета анализе, на слици горе, показује које информације се преносе: број модела (у овом случају Самсунг Омниа 7) уређаја, уређај ИД број, време и датум информација, и географску дужину и ширину очитавања.

Тужба тврди да је Мицрософт-ов акције биле део плана за стварање локације свестан систем маркетинга који ће генерисати огласе на основу физичку локацију уређаја. Без обзира да ли је то тачно, остаје да се види, али изгледа као страшно велики ризик за Мицрософт да се за нешто тако световног.

У сличној ситуацији, јабука је успешно тужио за исто кривично дело, иако у мало другачије надлежности . Иронично, након Лоцатионгате први почео да прави наслова, Мицрософт је послао писмо Конгресу наводећи између осталог да Виндовс Пхоне 7 неће ускладиштити све податке локацију уколико корисник има "изричито дозвољено захтев за прикупљање" га. Мицрософт је још да објави званично саопштење, али то је вероватно зато што си заузет прашине се искључује након пада са њиховог високог коња.

[Преко ИнформатионВеек ]



Няма коментари:

Публикуване на коментар