сряда, 31 август 2011 г.

Флицкр нови геофенце подешавања поједностављују приватности за географским ознакама кориснике

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/_HnaO2CDW08/flickrs-new-geofence-settings-simplify-privacy-for-geotag-users.ars:

Чин географско означавање фотографија је дошао дуг пут од онлине фото услуге су почели да читају ЕКСИФ података и лепљење га на мапу за локацију на бази прегледа. Забринутост због сукоба између технологије и приватност , посебно у последњих годину дана су процветале у медијима, што је приморало корисницима да почну озбиљније размишљају о томе ко може да види шта. Због ове промене, популарне за дељење фотографија Флицкр-служба је направио промене у свом подешавања приватности, корисници сада могу одредити ко може да види географске ознаке на специфичне фотографије на основу тога где фотографије су снимљене.

Раније, Флицкр Корисници су ограничени на претварање географске ознаке или Искључено за своје фотографије, а посебно ограничавајући те фотографије да буду видљиви одређеним групама контаката-две функције које се догодило да раде заједно, али углавном функционише независно једни од других. На пример, корисник може оставити ван географске ознаке за већину њених јавне фотографије, али уплоад-неке фотографије из клуба низ улицу са географске даље. Али пошто она не жели било пењалице фигуринг тачну адресу где проводи највише Сатурдаи Нигхтс, она може ограничити оне фотографије клубу тако да су само ти види са пријатељима. Такво решење је несавршена и може бити прилично заморно да запошљавају; поставке које треба да се мења може добити превидели, или географске ознаке може се појавити на фотографије не треба.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар