сряда, 31 август 2011 г.

ОпенДНС и Гоогле раде са ДНС-ЦДНс на убрзање

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yBkHOHfLFtc/opendns-and-google-working-with-cdns-on-dns-speedup.ars:

Група ДНС-а провајдера и испоруке садржаја мреже (ЦДН) предузећа развили су нову проширење ДНС протокола који је циљ да ефикасније упутите кориснике на најближе ЦДН крајње тачке. Гоогле, ОпенДНС, БитГравити, ЕдгеЦаст и ЦДНетворкс су међу компанија које учествују у иницијативи, коју су позивају Глобал Интернет спеедуп.

Нова ДНС протокол екстензији, која је документована у ИЕТФ нацрт, наводи средства за, укључујући део ИП адресе корисника у ДНС захтеве, тако да намесервер може прецизније указати дестинацију која је топологицалли најближи кориснику. Обезбеди да саобраћај се усмерава на ЦДН крајњих тачака који су близу корисник може потенцијално смањити латенције и загушења за упечатљивих мрежних услуга као што су видео стримовање.

Нови протокол проширење је већ имплементиран од стране ОпенДНС и Гоогле Публиц ДНС. Он ради са ЦДН услуге које су потписали да учествују у напорима. Гоогле и ОпенДНС наду да протокол проширење званичног ИЕТФ стандард. Други потенцијални усвојиоци као што су интернет провајдери-могу слободно да га спроведе са драфт спецификацији.

Није баш јасно у пракси, колико утицај то имати на перформансама мреже. Вреди напоменути да ГеоИП Лоокуп технологија се већ користи од стране неких ауторитативних ДНС сервера за локацију, свесни рутирање. Нови протокол продужење ће наводно одговоре на неке од претходних ограничења приступа.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар